Jak usunąć konto na Twitterze?

0
twitter wallpapers

Serwisy społecznościowe biją ogromne rekordy popularności. Do najpopularniejszych portali social media zaliczamy przede wszystkiem Facebooka, Instagrama oraz Twittera. Trzeba pamiętać, że przy rejestracji nowego konta w jednym z wyżej wymienionych serwisów gromadzone są nasze dane – czasami także bardziej prywatne jak numer telefonu czy adres zamieszkania. Jakiś czas temu stworzyliśmy poradnik jak usunąć konto na facebooku oraz jak trwale usunąć profil na instagramie. Czas na Twitter.com, jak zatem usunąć trwale swoje konto i dane z serwisu Twitter?

Usuwanie konta z Twittera

Jeżeli z jakiegoś powodu zdecydujemy się na zamknięcie swojego profilu w serwisie Twitter, pamiętajmy, że tak jak w przypadku Instagrama czy Facebooka nasze konto zostanie dezaktywowane na 30 dni.

 

Jeżeli podczas tego okresu zalogujemy się na nasze konto zostanie ponownie aktywowane. Jeśli zależy ci na trwałym usunięciu konta i swoich danych z twittera nie loguj się przez najbliższe 30 dni po dezaktywacji konta.

Aby skutecznie i trwale usunąć swoje konto w serwisie twitter.com należy:

  1. Po zalogowaniu na nasze konto, w prawnym górnym rogu znajduje się nasz avatar / zdjęcie profilowe należy kliknąć aby rozwinęła się lista opcji dostępnych do naszego konta.
  2. Następnie z listy wybieramy Ustawienia i prywatność, na samym dole znajdzie się link do Dezaktywacji konta.
  3. Po kliknięciu zostaniemy przekierowani na podstronę To spowoduje dezaktywację Twojego konta, na której znajdują się informacje o dezaktywacji konta. Spowoduje ona, że nasz profil nie będzie już publicznie dostępny na stronie Twitter.com oraz w aplikacjach mobilnych przeznaczonych na iOS i Androida.
  4. Jeśli jesteśmy pewni swojej decyzji klikamy na dole w button – Dezaktywuj. Tam wpisujemy swoje aktualne hasło przypisane do konta oraz wybieramy Dezaktywuj konto.

dezaktywacja konta na twitterze

Jak przywrócić konto na Twitterze?

Po wciśnięciu nasze konto zostanie trwale usunięte z twittera, wraz z naszymi danymi, zdjęciami czy wiadomościami. Od tej pory mamy 30 dni na zmianę decyzji, w tym czasie nasze konto zostanie wstanie zawieszenia. Logując się ponownie mamy możliwość aktywacji i przywrócenia wszystkich danych z profilu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here