Jak usunąć konto na Fotka.pl? Trwałe usuwanie konta na fotce.

0
jak usunąć konto na fotce

Serwis fotka.pl swoje lata największej popularności ma już za sobą. Jego popularność zmalała wraz z wejściem do Polski portalu Facebook oraz Instagram. Osoby, które chcą dzielić się swoimi zdjęciami robią to przede wszystkim na Instagramie, tam także mają możliwość zarobienia sporej ilości pieniędzy dzięki współpracom ze znanymi markami.

Fotka – co to za portal?

Serwis został uruchomiony w Walentynki 14 lutego 2001 roku, w tym roku obchodził swoje 18 urodziny. (Gratulujemy!). Fotka.pl to zdecydowanie najstarszy polski serwis stworzony do publikacji swoich zdjęć w internecie. Serwis wykorzystywany był głównie do zawierania nowych znajomości w sieci, długo przed powstaniem Badoo czy Tindera. Użytkownicy mają możliwość przeglądania oraz oceniania zdjęć innych osób, prowadzić transmisje live, udzielać się na forum, czy grać w gry oraz rozmawiać na czacie.

Sprawdź także: Jak usunąć konto na instagramie?

Jak usunąć konto na Fotce? Usuwanie konta w serwisie Fotka.pl

Rejestracja na stronie jest banalnie prosta i nie trwa dłużej niż kilkanaście sekund. Jeżeli dopiero założyliśmy konto na fotka.pl, musi upłynąć minimum 24h od momentu założenia do usunięcia konta.

W celu usunięcia trwale konta lub zmiany swoich danych w serwisie należy:

  1. Przechodzimy na nasz profil, klikając na Avatar (nasze zdjęcie profilowe) wyświetli się lista – wybieramy Ustawienia,
  2. Na dole zobaczymy szary napis: Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić swoje dane lub usunąć swoje konto wraz z danymi. Rozpocznij procedurę usunięcia konta.
  3. Klikamy w Rozpocznij lub przechodzimy bezpośrednio na stronę Usuń konto.
  4. Postępujemy zgodnie z procedurą usuwania konta na fotka.
  5. Usunięcie konta w serwisie fotka nastąpi w ciągu 24 godzin, natomiast trwałe usunięcie naszych danych, zdjęć nastąpi w ciągu 30 dni. (Pamiętaj, aby usunąć samodzielnie wszystkie swoje zdjęcia przed rozpoczęciem procedury usuwania konta).usuwanie konta fotka

    Uwaga: Jeżeli zdecydujesz się na trwałe usunięcie swojego konta na Fotce, musisz wiedzieć, że nie da się go ponownie przywrócić. Używaj tej opcji z rozwagą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here